U bevindt zich hier:

Regenwater:

Hulp nodig?
Gebruik de kennis van het GEP team

Stel hier je vraag

Regenwaterpompen

 • IRM Regenwaterpompen

  Regenwater Woningbouw

  Voor elke woning een passend regenwatersysteem. Bij woningen is het gefilterde regenwater te gebruiken voor toiletspoeling, wasmachine en tuin. Daarmee zijn besparingen realiseerbaar van meer dan 50%. Bij de IRM™ regenwatersystemen van GEP wordt, bij leegstand van de regenwatertank het systeem omgeschakeld op drinkwater zonder dat de regenwatertank wordt bijgevuld met drinkwater. Er komt dus nooit drinkwater in de regenwatertank! Er zijn verschillende type IRM™regenwatersystemen leverbaar, met verschillende pompcapaciteiten en verschillende type pompen. Zo is er de zeer energiezuinige IRM-1, of de IRM-S die de pomp in de regenwaterput heeft. Er zijn met het IRM™ assortiment vele verschillende regenwatersystemen realsiseerbaar. De IRM™ regenwatersystemen zijn met alle regenwatertanks en regenwaterputten van GEP te combineren.

  Lees meer

  Regenwater Industriebouw

  Voor relatief grote projecten binnen de utiliteits- en industriebouw gelden andere eisen en voorwaarden dan bij de woningbouw. Voor dergelijke grote projecten heeft GEP speciale systemen onworpen; de zogenaamde IRM™-hybride systemen. Met het hybride regenwatersysteem wordt het regenwater eerst uit de grote tank naar de systeemtank gepompt. Vanuit deze systeemtank voorziet een drukverhoging de tappunten van water. Er zijn ook zelfaanzuigende systemen leverbaar, veelal uitgevoerd met dubbele regenwaterpompen, deze dienen relatief dichtbij de regenwaterput te staan.

  Lees meer
 • Zelfaanzuigende regenwaterpompen

  Zelfaanzuigende regenwaterpompen voor woningbouw

  Het gebruik van regenwater wordt op de meest eenvoudige manier gedaan met een zelfaanzuigende regenwaterpomp die binnenshuis opgesteld staat. De regenwaterpomp zuigt regenwater uit de regenput en pompt het naar de gewenste aftappunten. De binnenpompen van GEP zijn er in verschillende capaciteiten. De zelfaanzuigende regenwaterpompen dienen atijd gebruikt te worden in combinatie met een terugslagklep in de aanzuigleiding, bij voorkeur met een drijvende aanzuiging type Twist van GEP.

  Lees meer

  Zelfaanzuigende pompen voor Industriebouw

  De dubbele of drievoudige centrifugaalpompen van GEP zijn opgebouwd uit 2 of 3 zelfaanzuigende pompen die worden aangestuurd door een centrale besturing. Deze pompsystemen zijn inzetbaar in utiliteitsprojecten waarbij en grote piekbelastingen kunnen ontstaan, zoalsbijvoorbeeld scholen, horeca gelegenheden en culturele instellingen. GEP heeft een breed assortiment van dergelijke regenwaterpompen, met verschillende capaciteiten en druk.

  Lees meer
 • Dompelpompen voor regenwater

  Woningbouw

  De drukdompelpomp voor regenwater is speciaal geschikt voor woningen waar weinig ruimte in de woning is voor een binnenpomp. Ook wanneer er geluidsoverlast verwacht wordt door een zelfaanzuigende regenwaterpomp in de woning is het raadzaam een onderwater opgestelde dompelpomp te overwegen. Een andere belangrijke reden om voor een dompelpomp te kiezen is de afstand tussen de regenwaterput en de beschikbare ruimte in de woning. Wanneer deze afstand groter is dan 15 meter dient atijd gekozen te worden voor een drukdompelpomp.

  Lees meer

  Industriebouw

  Bij industriele toepassingen zijn er drukdompelpompen met een grote capaciteit leverbaar. GEP heeft ook besturingen die twee of drie drukdompelpompen aan kunnen sturen. Daarmee zijn zeer grote pompcapaciteiten realiseerbaar, van klein kantoor tot en met grote hallen, voor elk project heeft GEP een geschikte regenwaterpomp. Regenwater voor iedereen!

  Lees meer