U bevindt zich hier:

Regenwater:

Hulp nodig?
Gebruik de kennis van het GEP team

Stel hier je vraag

Regenwatertanks

 • Regenwaterputten
  regenwaterput

  Regenwaterputten van beton

  De betonnen regenwaterputten voor regenwater van GEP zijn de perfecte regenwaterputten om regenwater te gebruiken. Dankzij het principe van de Flexoline Varitank is deze betonnen regenwaterput de ideale oplossing voor het het plaatsen van een betonnen put in een mum van tijd. De ronde mangatopening van de betonnen regenwaterput wordt gevormd door een in de dekplaat verankerde PE ring van diameter 600 mm. Dankzij deze kunststof ophoging met afdekking komt er geen infiltratiewater of vuil in de regenwaterput tijdens stockage en plaatsing. De afdekplaat van de regenwaterput, is net als de regenwaterput zelf, van beton. Deze afdekplaat is op de kuip van de regenwaterput gelijmd.
  Deze kuip en bodem van de regenwaterput is uit een stuk gefabriceerd en gegoten, dus geen naden of voegen in de regenwaterput zelf. De regenwaterputten zijn voorzien van hijslussen die in het beton gegoten zijn, unieke hiervan is dat die niet in contact met voeg tussen kuip en afdekplaat van de regenwaterput staan. Deze regenwaterputten zijn uitbreidbaar met allerhande regenwaterfilters en schachten, zoals gezegd: allemaal op het gepatenteerde pricipe van de draaibare-, inkortbare-, telescopische Varitank principe van GEP. Deze betonnen regenwaterputten zijn leverbaar in verschillende verkeersklassen, beloopbaar (klasse A), voor personenwagens (klasse B) maar ook voor zwaar verkeer (klasse D).

  Lees meer
  regenwaterputten-varitank

  Regenwaterputten Woningbouw

  De Flexoline Varitanks van GEP zijn betonnen regenwaterputten voor regenwater. De perfecte regenwaterput om regenwater te gebruiken. De Flexoline Varitank is de ideale oplossing voor het het plaatsen van een betonnen put in een mum van tijd. De prefab betonnen regenwaterput maakt gebruik van een ingestortte PE- ring waarop zeer gemakkelijk een uitgebreid gamma van PE-ophogingen, met of zonder Trident regenwaterfilter, kan worden gemonteerd. De types 150/325 en 450 zijn uitermate geschikt voor regenwaterputten voor de woningbouw. De Varitank regenwaterputten kenmerken zich door de snelle plaatsing dankzij de gepatenteerde draaibare-, inkortbare-, telescopische- schachtconstructie. Op deze Varitank schachten van de regenwaterput past het uitgebreide assortiment deksels waardoor de regenwaterput veilig, verkeerszeker of "onzichtbaar" geplaatst kan worden. Dankzij de filterschotel is de 325 uitvoering de meest kinderveilige regenwaterput op de markt! U kunt ook online een ontwerp van een regenwatersysteem maken via het online GEP regenwater rekenmodule.

  Lees meer
  regenwaterputten-met-filter

  Regenwaterputten Industriebouw

  De Varitank Flexoline is de ideale oplossing voor het opvangen van regenwater in een betonnen regenwaterput voor het gebruik van regenwater voor toiletspoeling, wasmachine en tuin. De installatie van een betonnen regenwaterput gaat normaliter niet zonder slag of stoot, maar dankzij de Varitank Flexoline is zo een regenput in een mum van tijd geïnstalleerd. Deze prefab betonnen regenwaterput maakt gebruik van een ingestorte PE-ringen waarop niet enkel schachten t.b.v. mangaten passen maar ook filterschachten voor regenwaterfilters. Zo is er de speciale Trident 1650, met een Trident Regenwaterfilter inside In de filterschacht van de Varitank Flexoline regenwaterput. Dit regenwaterfilter is gebaseerd op de nieuwste Trident filtertechnologie en is voorzien van een automatische filterreinigers. Uiteraard kan er ook een optionele terugstroombeveiliging op gemonteerd worden. De Trident filterplaat is gemonteerd in een uitneembare filterbox zodat het geheel zeer eenvoudig uitneembaar is t.b.v reiniging. Tot slot is de filterschacht van deze regenwaterput draaibaar en inkortbaar zodat nivellering naar maaiveld-niveau zeer snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden. Uiteindelijk wordt deze regenwaterput uitgerust met twee deksels zodat het gehele regenwatersysteem mooi "onzichtbaar" weggewerkt is. U kunt ook online een ontwerp van een regenwatersysteem maken via het online GEP regenwater rekenmodule.

  Lees meer
 • Regenwatertanks
  platte-regenwatertank

  Platte Regenwatertanks

  De GEP Flatline Regenwatertanks zijn de platste regenwatertanks ter wereld! oftewel de nieuwe generatie regenwatertanks. De zeer geringe inbouwdiepte van de GEP Flatline en Neoline regenwatertank zorgt ervoor dat u deze regenwatertank gemakkelijk in een ochtendje plaatst. Bovendien brengt u deze regenwatertank dankzij de demontabele schacht al even gemakkelijk door een smalle deur naar uw achtertuin. Dus hiermee kan eigenlijk overal, bij ieder project, regenwater gebruikt worden. Het ingenieuze pomphuis onderin de Flatline regenwatertank zorgt voor een optimaal hoog netto volume. Daar waar bij de meeste andere regenwatertanks minstens 10 cm restwater achterblijft, kan dankzij het pomphuis van de flatline regenwatertank, de gehele inhoud van de regenwatertank benut worden. Dus optimaal gebruik van regenwater ! Plaatsing en montage van Flatline en Neoline regenwatertanks is zeer eenvoudig. De platte regenwatertanks zijn uitermate geschikt om zelf in te graven en bij bouwlocaties met een hoge grondwaterstand. Dankzij de geringe inbouwdiepte hoeft er 60 tot 70 procent minder grond afgegraven te worden dan bij "normale" regenwatertanks en -putten.

  Lees meer
  regenwatertank

  Kunststof Regenwatertanks

  De Kunststof regenwatertanks van GEP hebben een zeer laag gewicht, dus zijn zeer eenvoudig te plaatsen. De Blueline regenwatertanks zijn speciaal voor regenwater ontwikkelde kunststof tanks uit een stuk, naadloos geproduceerd, dus 100% gegarandeerd waterdicht. De Blueline regenwatertanks zijn als losse tank leverbaar maar ook als Varitank met ingebouwd regenwaterfilter. De Blueline regenwatertanks zijn in verschillende maten leverbaar van 1.500 liter tot 10.000 liter. De regenwatertanks zijn bedoeld voor de opslag van regenwater en onderling koppelbaar zodat hele grote volumes realiseerbaar zijn. Op de Blueline regenwatertanks passen alle deksels van de Varitank lijn.

  Lees meer
  regenwatertank-industrie

  Regenwatertanks Industriebouw

  De kunststof regenwatertanks voor industrie zijn leverbaar in de modellen Blueline, Flatline en Neoline. De Flatline regenwatertanks vormen de ideale oplossing voor het opvangen van regenwater in een platte regenwatertank. De Blueline regenwatertanks zijn zeer eenvoudig te plaatsen dankzij het geringe gewicht en de Neoline regenwatertanks zijn uitermate geschikt bij hoge grondwaterstanden of zwaardere verkeersbelastingen. Kenmerkende eigenschap van de regenwatertanks voor industrie zijn de relatief grote filtercapaciteiten van de ingebouwde Trident regenwaterfilters. In de filterschachten van de regenwatertanks is een Trident regenwaterfilter gemonteerd dat een capaciteit heeft van 450 of 1.650 m2 dakoppervlak. Dit regenwaterfilter is gebaseerd op de nieuwste Trident filtertechnologie en is voorzien van een automatische filterreiniger. Uiteraard kan er ook een optionele terugstroombeveiliging op gemonteerd worden. De Trident filterplaat is gemonteerd in een uitneembare filterbox zodat het geheel zeer eenvoudig uitneembaar is t.b.v reiniging. Alle regenwatertanks zijn voorzien van hijsogen wat de plaatsing nog eenvoudiger maakt. U kunt ook online een ontwerp van een regenwatersysteem maken via het online GEP regenwater rekenmodule.

  Lees meer
 • Waterzakken
  waterzak-regenwater

  Regenwaterzakken

  GEP Waterzakken om in een kruipruimte te plaatsen vormen de ideale oplossing om ook regenwater te gebruiken bij renovaties en bestaande bouw. Een waterzak systeem is geschikt voor de kruipruimte dus er zijn geen graafwerkzaamheden en grondwerken nodig. Dus eigenlijk is een waterzak voor het gebruik van regenwater een mooi alternatief voor een traditionele regenwatertank of regenwaterput. Er zijn verschillende manieren om een waterzak regenwatersysteem aan te leggen. Wanneer het regenwater bedoeld is om te gebruiken voor toilet, wasmachine en tuin is het raadzaam de waterzak en de schacht in de kruipruimte te plaatsen. Wanneer het regenwater enkel voor de tuin gebruikt wordt kan de schacht ook buitenshuis geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan een waterzak onder een vlonder of terras. Hierdoor is de schacht eenvoudig toegankelijk om tijdens vorstperioden de tuinbesproei-installatie af te koppelen.

  Wat zijn de voordelen van een waterzak?

  • Een waterzak is op iedere gewenste maat te verkrijgen. Een waterzak is dus geschikt voor iedere woning.
  • De installatie van een waterzak is zeer eenvoudig. Normaal gesproken wordt een waterzak geplaatst in een kruipruimte, in de kelder of op zolder. Vaak kan men dit zelf.
  • Er gaat geen grondwerk aan vooraf en de waterzak heeft nauwelijks onderhoudskosten.

  Lees meer
 • Binnentanks
  binnentanks-regenwater

  Bovengrondse tanks voor regenwater

  Kunststof binnentanks voor regenwater om in een kelder, berging of technische ruimte te plaatsen. De kunststof tanks van GEP, type Industrie, zijn in verschillende uitvoeringen en volumes leverbaar. De kunststof binnentanks kenmerken zich door hun stevige constructieve eigenschappen en stalen bandages voor en eenvoudige en stabiele plaatsing. Standaard zijn de regenwatertanks uitgerust met een deksel. De tanks van GEP worden daarom veel toegepast bij specifieke toepassingen zoals drinkwater-, regenwater- grijswater en disconnectietanks met ingebouwde pompen. De Binnentanks van GEP zijn in verschillende maten leverbaar. Een standaard opstelling van binnentanks bestaat uit een basistank, waarop de aan- en afvoer van regenwater aangesloten kan worden, gevolgd door 1 of meerdere uitbreidingstanks. Zo kan een groot buffervolume voor regenwater samengesteld worden.

  Lees meer
  binnentank-regenwater

  Binnentanks AQF

  De kunststof tanks voor regenwater type AquaFlow AQF zijn in verschillende uitvoeringen en volumes leverbaar. De tanks kenmerken zich door hun stevige constructieve eigenschappen en handvaten voor eenvoudige plaatsing. Standaard zijn de kunststof binnentanks uitgerust met een kinderveilig deksel van 240 mm diameter. De types AQF 570 en 690 zijn daarnaast uitgerust met een aantal extra aansluitingen. Deze regenwatertanks worden daarom veel toegepast bij specifieke toepassingen zoals warm water, regenwater, grijswater, warmteopslag- en disconnectietanks met ingebouwde pompen. Specifieke klantwensen zoals een extra breed deksel van 540 mm, extra aansluitingen of een isolatiemantel zijn mogelijk.De regenwatertanks AQF zijn koppelbaar zodat er met meerdere regenwatertanks een groot bufferend volume voor regenwater samengesteld kan worden.

  Lees meer
 • Deksels voor tanks en putten
  deksels-regenwatertank

  Beloopbare Deksels

  Voor het Varitank assortiment heeft GEP een uitgebreid gamma deksels die perfect passen met de verschillende soorten PE ophogingen. De deksels vallen telescopisch over de schacht, of de gepatenteerde kunststof instortring van de putten van beton. De beloopbare deksels zijn geschikt om in een tuin of groenzone te plaatsen en zijn verkeersklasse A bestendig, d.w.z. beloopbaar.

  Lees meer
  deksels-verkeersbelastbaar

  Verkeersbelastbare Deksels

  p>Naast de beloopbare deksels voor het Varitank assortiment heeft GEP ook een uitgebreid gamma deksels die verkeersbelastbaar zijn. Net als de beloopbare deksels passen de verkeersbelastbare deksels perfect op de verschillende soorten PE ophogingen. De verkeersbelastbare deksels vallen telescopisch over de schacht, of de gepatenteerde kunststof instortring van de putten van beton. De verkeersbelastbare deksels zijn geschikt om in een bestrating of parkeerzone op te nemen. Er zijn klasse B en klasse D deksels leverbaar, voor respectievelijk licht- en zwaar verkeer.

  Lees meer